-
۷۳۰
+متن شبهه یا سوال:
مشروبات الکلی ساخت وطن، جهت مصرف اقلیت های مذهبی! صحت دارد؟
+پاسخ کوتاه :
1. مطابق مواد ۷۰۲ و ۷۰۳ قانون مجازات اسلامی، تولید و فروش مسکرات و مشروبات الکلی برای تمامی آحاد جامعه اعم از مسلمان و یا اقلیت های مذهبی ممنوع و غیرقانونی می باشد. لذا تولید رسمی چنین محصولی در ایران حتی برای اقلیت های مذهبی، قانونی و میسر نمی باشد.
2. شرکت استومبراس (Stumbras) که برند آن بر بطری مشروب درج گردیده است، بلغارستانی نیست بلکه از سال تاسیس آن در ۱۹۰۶ تا به اکنون در کشور لیتوانی فعالیت دارد و یکی از بزرگترین شرکتهای این کشور کوچک اروپایی است.
3. برخلاف ادعای شایعه مبنی بر تحت لیسانس بودن میکده کاشان، در سایت رسمی شرکت استومبراس (برند درج شده روی بسته بندی محصول) و در لیست محصولات تولید شده تحت لیسانس این شرکت، نامی از میکده کاشان مشاهده نمی شود.
4. استومبراس محصولات تولیدی خود را با حک نام تجاری شرکت بر روی بطری آنها به بازار عرضه می کند. با نگاهی گذرا بر روی تصویر شایعه و مقایسه آن با دیگر محصولات این شرکت می توان به جعلی بودن این محصول پی برد. با نگاهی گذرا به بطری و برچسب بطری میکده و طرح بی کیفیت آن به راحتی می توان تقلبی بودن و جعلی بودن آن را اثبات کرد و آن را در گروه مشروباتی دسته بندی کرد که در سال های اخیر به کشور قاچاق شده و متاسفانه ضربه های جبران ناپذیری بر سلامت هم میهنان مان وارد کرده است.
5. اخیرا به دنبال افزایش نرخ ارز و بالا رفتن قیمت مشروبات الکلی قاچاق، عدهای از سودجویان و قاچاقچیان به تهیه مشروبات الکلی دستساز و بستهبندی آنها در شیشههای خارجی اقدام کردهاند و به عنوان مشروبات الکلی خارجی به فروش میرسانند. بسیاری از این مشروبات به الکل متانول آلوده بوده که مصرف آن به کوری و حتی مرگ منجر میشود.
این محصول تقلبی نیز با درج این توضیحات دروغین بر روی بسته بندی آن، در پی جلب اعتماد مصرف کنندگان خود (از لحاظ کیفیت و نظارت بر تولید آن) بوده است. بدین ترتیب این بطری نه تنها هیچ ارتباطی با کاشان ندارد بلکه یک سوء استفاده زشت از نام و تاریخ و فرهنگ غنی این شهر تاریخی است.
منیع : مرکز پاسخگویی به شبهات