-
۳۷۵
+متن شبهه یا سوال:
عرق خورها مرامهای جالبی دارن:
1) به ندرت دعوت به عرق خوردن را رد میکنند.
2) عرق را تنهایی نمیخورند. یه جورایی معتقدند که مزه عرق به دور هم بودنشه.
3) قبل از خوردن عرق فقط فکر خودشون نیستن و آرزوی سلامتی برای هم کیشان خود میکنند!
4) موقع خوردن عرق یادی هم از دوستانی میکنند که به هر دلیل دستشون از این ضیافت کوتاهه!
5) بعد از خوردن عرق خیلی بی شیله و پیله میشن. این مصداق همون ضرب المثل معروفه که میگه: «مستی و راستی»
6) حرمت کسی رو که باهاش عرق خوردن (حتی یه بار) نگه میدارن. من خودم بارها ازشون شنیدم که میگن: «به حرمت اون عرقی که با هم خوردیم…»
داشتم با خودم فکر میکردم که رفتارهایی که ما یه عمر دنبالشیم تا با نماز و عبادت کسب کنیم، دوستان عرق خور به چه سادگی کسب میکنند …
دکتر الهی قمشه ای
+پاسخ کوتاه :
۱. با جستجو در سخنان دکتر الهی قمشه ای در سایت رسمی ایشان ، چنین مطلبی یافت نشد و کسانی که با ادبیات و کلامشان آشنایند می دانند که ایشان از لفظ شراب استفاده میکنند نه واژه عامیانه «عرق»
۲. قسمت پایانی متن ، به خوبی نیّت نویسنده را در انتساب این متن به دکتر الهی قمشه ای نشان می دهد . تطهیر گناه بزرگ شرابخواران و زیر سوال بردن اثر نماز و عبادت نیت اصلی شبهه است .
+پاسخ مفصل :
1. با جستجو در سخنان دکتر الهی قمشه ای در سایت رسمی ایشان ، چنین مطلبی یافت نشد و کسانی که با ادبیات و کلامشان آشنایند می دانند که ایشان از لفظ شراب استفاده میکنند نه واژه عامیانه «عرق»!
2. قسمت پایانی متن ، به خوبی نیّت نویسنده را در انتساب این متن به دکتر الهی قمشه ای نشان می دهد . تطهیر گناه بزرگ شرابخواران و زیر سوال بردن اثر نماز و عبادت نیت اصلی شبهه است .
3. با وجود الگوهای بسیار زیاد اخلاقی و معنوی ، آیا پذیرفتنی است الگوی اخلاق را از اصحاب زشتیها و کلیدداران بدیها گرفت ؟!
پیامبر اکرم (ص) : شراب گرد آورنده گناه و ریشه زشتی ها و کلید بدی هاست.
(بحارالانوار، ج ۷۹، ص ۱۴۹)
4. ادعاهای متن ، باطل و ظاهریست. منازعات و قتل ها و جنایات بسیار ، تنها بخش کوچکی از نتایج این محافل گناه است . براستی امروزه برای چه کسانی مضرات و تاثیرات سوء شراب مشخص نیست؟!! هم تاثیرات سوء اجتماعی و هم مضرات پزشکی آن ثابت شده است.
مفضلّ مى گوید: به امام صادق علیه السلام گفتم: چرا شراب حرام شده است؟ امام صادق علیه السلام فرمود: خداوند شراب را بواسطه اثرات و تباهى آن حرام کرده است زیرا شرابخوار موجب لغزش مى شود و نور انسانیت انسان را مى برد، و جوانمردى او را ویران مى کند، و انسان را به مرتکب شدن گناهان و خونریزى و زنا وادار مى کند، و هنگامى که انسان مست شد در امان نیست که ناآگانه به محارم خود تجاوز کند، و جز بدبختى چیزى گیر صاحبش نمى آید.
(بحارالأنوار، 79 / 133)
به امیرالمؤمنین على علیه السلام گفته شد که : آیا شرابخوارى از زنا و سرقت بدتر است؟ امام علیه السلام فرمود: بله، زیرا شرابخوارهم زنا و دزدى مى کند، هم آدم مى کشد و نماز را هم رها مى کند.
(کنزالعمال5/13693)
و احادیث بسیاری که در مذمت شرابخواری آمده است.
5. نماز و عبادات علاوه بر آثار و فواید مختص خود ، برکات و فواید بسیاری دارند که برای رسیدن و دستیابی به آنها با برخی از نیکیها هم قابل دستیابی نیستند ، چه رسد به محفل پلید و آلوده شرابخواری !
6. تمام صفاتی که در شبهه برای شرابخواران فضیلت شمرده شده ، در نماز به صورت واقعی و زیباتری وجود دارد . مانند :
– اجتماع مومنین در نماز جماعت
– دعا برای دوستان و مومنان
– یاد کردن از غایبان و درگذشتگان
و …
7. مصرف مشروبات الکلی از نگاه علم پزشکی نیز مضرات بسیاری دارد که به برخی از آنان اشاره میکنیم :
– مصرف منظم و مستمر حداقل 4 بار نوشابه های الکلی در روز ممکن است در بلند مدت و به تدریج موجب آسیب کبد، مغز، قلب، و دیگر اعضای بدن گردد.
– مصرف مداوم نوشابه های الکلی موجب سایروز کبدی، پانکریت و اختلالات کیسه صفرا، ناراحتی های گوارشی، زخم معده و اثنی عشر، گاستریت و برخی از سرطانها در دستگاه جهاز هاضمه می گردد.
– شایع ترین اختلال سیستم عصبی در الکلیسم مزمن، آسیب قرنیه و اعصاب چشم است.
– الکل، رگهای کرونری قلب را کاهش می دهد
– در مردان موجب ضعف قوای جنسی می گردد و قدرت باروری آنان را کاهش می دهد.
– در کشورهای پیشرفته ، الکل از علل شایع تصادف است چون زمان پاسخ دهی عصبی را کاهش میدهد.
– الکل ، ریسک ابتلا به سرطانهای مری، گلو، حنجره، دهان و سینه را افزایش میدهد.
و …
منیع : مرکز پاسخگویی به شبهات