قرآن: به درستی که الله شادی کنندگان را دوست ندارد!؟؟؟

  • ۳۹
قرآن: به درستی که الله شادی کنندگان را دوست ندارد!؟؟؟

+متن شبهه یا سوال:

برای پشت کردن به این باور اهریمنی همین یک آیة برایم کافیست
ان الله لا یحب الفرحین
به درستی که الله شادی کنندگان را دوست ندارد
سوره قصص آیه 76


+پاسخ کوتاه :
1. (ان الله لا یحب الفرحین) بخشی از آیه 76 از سوره مبارکه قصص است نه کل آیه. برای فهم مفهوم یک آیه باید به معنی کل آن توجه کنیم.

2. به عنوان مثال اگر کسی بگوید: «دنیا فراز و نشیب دارد، از اینکه امروز ثروت نامشروع زیادی جمع کرده ای، خوشحال نباش!» و فرد دیگری فقط قسمت «خوشحال نباش!» را برای شما نقل قول کند. آیا می توانید بگویید گوینده مخالف شادی و خوشحالی بوده است !!!

3. آیه 76 سوره مبارکه قصص می فرماید: «إِنَّ قارُونَ کانَ مِنْ قَوْمِ مُوسى‏ فَبَغى‏ عَلَیْهِمْ وَ آتَیْناهُ مِنَ الْکُنُوزِ ما إِنَّ مَفاتِحَهُ لَتَنُوأُ بِالْعُصْبَةِ أُولِی الْقُوَّةِ إِذْ قالَ لَهُ قَوْمُهُ لا تَفْرَحْ إِنَّ اللَّهَ لا یُحِبُّ الْفَرِحین.؛ قارون از قوم موسى بود، اما بر آنان ستم کرد. ما آن قدر از گنج ها به او داده بودیم که حمل کلیدهاى آن براى یک گروه زورمند مشکل بود! (به خاطر آورید) هنگامى را که قومش به او گفتند: این همه شادى مغرورانه مکن، که خداوند شادی کنندگان مغرور را دوست نمی دارد!»

4. منظور این آیه شادی و سرور گناه کارانه و کافرانه است که قهر و غضب خدا را با خود به همراه دارد. اما فرح و شادی از این که مورد نظر خدا واقع شده و نعمتی از خدا به او رسیده ، مصداق شکر بوده و مورد رضای خداست. در آیات زیادی از قرآن خوشحالی مومنان توصیف شده است.

5. پیامبر اکرم ص فرمود: من هم نماز می خوانم و هم می خوابم، هم روزه می گیرم و هم غذا می خورم، هم می خندم و هم گریه می کنم. پس کسی که از راه و روش من روی گرداند، از من نیست. (بحارالانوار، ج 16، ص 116)

یونس شیبانی می گوید: روزی امام صادق ع از من پرسید: شوخی کردن نزد شما چه جایگاهی دارد؟ گفتم: اندک است. حضرت فرمود: پس این گونه نباشید. «بی گمان، شوخی از خوش اخلاقی است و تو با این کار، برادر خود را شاد می کنی. رسول خدا ص با افراد شوخی می کرد و می خواست آنان را شاد کند. (وسائل الشیعه، ج 11، ص 569)

روایات فراوانی در رابطه با شادی و نشاط وجود دارد ، که میتوانید با مراجعه به کتب حدیث معتبر و یا با جست و جو در اینترنت به آنها دسترسی پیدا کنید.

6. اساس دین اسلام بر پایه میانه روی گذارده شده است و در تمامی تعالیم و احکام شرع ، می توان ریشه های این تفکر معتدل را مشاهده کرد اما برخی افراد مغرض و دین ستیز با بریده کردن آیات قرآن کریم و بدون آگاهی به علوم و فنون تفسیر اقدام به سم پاشی و تبلیغات منفی علیه اسلام می کنند.


منیع : مرکز پاسخگویی به شبهات


نظرات: (۰) هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
پاسخ به شبهات و بیان دستاوردها